Водата с краставици е чудесен начин да утолите жаждата си

...
Водата с краставици е чудесен начин да утолите жаждата си
Коментари Харесай

Ето с коя свежа напитка ще станете по-здрави - вода с краставица

Водата с краставици е превъзходен метод да утолите жаждата си в жегата. 

Диетолози показаха 6 аргументи, заради които е целесъобразно да замените нормалната си чаша кафе заран със здравословна напитка от краставици. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че я консумирате всекидневно.

Кръвното ви ще се намали

Напитката от краставици намалява кръвното налягане, защото краставиците съдържат калий, магнезий и натрий. Ако имате навика да пиете вода от краставици заран, това ще ви отбрани от инсулт, от сърдечни пристъпи и бъбречни проблеми.

Ще свалите непотребните килограми

Водата с краставица понижава възприятието на апетит, а с течение на времето ще намалите количеството храна, което консумирате. Това значи, че ще се избавите от непотребните килограми по здравословен и ефикасен метод.

Състоянието на кожата ви ще се усъвършенства

Кожата се нуждае от хидратация, с цел да наподобява добре. Ежедневната консумация на вода с краставица ще докара до явни промени, кожата ви ще стане доста по-гладка и по-еластична. Това се дължи на високото наличие на силициев диоксид - значим съставен елемент на съединителната тъкан.

Тялото ви ще се пречисти от отрови

Водата с краставица е чудесно средство освен за хидратиране на цялото тяло, само че и за възстановяване на действието на сърдечно-съдовата система и пречистване на организма от отрови.

Ще си набавите важни витамини

Краставицата е един от най-здравословните зеленчуци. Съдържа огромно количество минерали и витамини, които се усвояват елементарно от тялото ни. Също по този начин този зарзават е богат на фибри и витамини А и С.
 5 невероятни качества на краставиците 5 невероятни качества на краставиците
Може би е ненужно да споделяме какъв брой потребни са зеленчуците. Днес обаче ще поговорим за краставиците, които имат голям брой потребни свойст...

Ще облекчите симптомите на отравяне

Краставичната вода чудесно облекчава признаците на отравяне и прочиства организма от нездравословните отрови.

Рецепта за вода с краставица

Необходими са ви следните артикули - 1 краставица, 2 л вода, стръкче мента и няколко резенчета лимон.

Приготвяне на напитката:
Изсипете 2 литра вода в каната, в която ще приготвите напитката; Нарежете краставицата на тънки филийки и я прибавете към водата; Към нея прибавете ментата и няколко резенчета лимон; Оставете приготвената напитка в хладилника за една нощ.  Как да отслабнем като променим питателните си привички? * Как да отслабнем като променим питателните си привички?*
* ВНИМАНИЕ! Това не е здравна публикация - в нея няма да приказваме за диети, добавки и други неща, а за това по какъв начин да се храним по този начин, че да...

На сутринта към този момент можете да я консумирате, без да се ограничавате. Тъй като краставиците съдържат най-вече вода, от една 200 мл от тази напитка ще си набавите единствено 10-12 калории.

Може да употребявате нарязаната краставица няколко пъти, т. е. откакто водата свърши, просто долейте още.

Едва откакто напитката стане безвкусна, може да промените краставицата - изхвърлете я или я изяжте.

Приготвената краставична вода би трябвало да се употребява в границите на два дни. Тъй като тя не съдържа консерванти, бързо ще се скапе.

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР