Водачката в световната ранглиста при жените Ига Швьонтек отпадна в

...
Водачката в световната ранглиста при жените Ига Швьонтек отпадна в
Коментари Харесай

Бразилка отстрани Ига Швьонтек в Торонто, Гоф срещу Халеп на четвъртфиналите

Водачката в международната класация при дамите Ига Швьонтек отпадна в третия кръг на шампионата по тенис за дами от сериите WТА 1000 в Торонто (Канада) с награден фонд 2 697 250 $. Полякинята претърпя проваляне от Беатрис Адад Мая (Бразилия) с 4:6, 6:3, 5:7 в мач траял три часа.

На четвъртфиналите 26-годишната Адад Мая, за която това е трета победа над тенисистка от Топ 10 през сезона, ще се изправи против олимпийската шампионка Белинда Бенчич от Швейцария, която надигра Гарбине Мугуруса от Испания с 6:1, 6:3. Беатрис е първата бразилка в историята, достигнала тази фаза на шампионат от сериите WTA 1000.

На старта Ига Швьонтек позволи пробив, след който Беатрис Адад Мая дръпна с 4:2 в първия сет и завоюва с 6:4. Във втората част полякинята взе подаването на бразилката за 4:2 и изравни резултата след 6:3 в своя изгода. Заемащата 24-а позиция в ранглистата Адад Мая проби Швьонтек на три пъти в третия сет и стигна до триумфа.

„ Знам, че всички мачове ще са доста сложни, освен против играчите от топ 20. Тенисът е подобен. Няма значение къде играеш, на какъв корт или против кого. Винаги би трябвало да се влагаш на най-много и да опитваш да подобряваш играта си. Мисля, че това беше ключът за последните ми триумфи и се гордея със себе си “, съобщи бразилската тенисистка.

От началото на юни само Каролине Гарсия е спечелила повече мачове от Хадад Мая, която натрупа 15 победи.

“Преминах през доста компликации в кариерата си. Претърпях четири интервенции, а съм единствено на 26 години. Така че, когато имам специфични моменти, се пробвам да им се любувам. Истината е, че работя крепко към този момент към 15 години, с цел да изживея този миг, с цел да изживея тази фантазия ”, добави бразилката.

„ Тя изигра някои отлични мачове през сезона и има добър сервис. Определено ще е съществено предизвикателство “, разяснява идната съперничка на Беатрис Адад Мая – Белинда Бенчич.

Американката Джесика Пегула, седма в схемата, в профил носителката на трофея от предходната година Камила Джорджи от Италия с 3:6, 6:0, 7:5 и ще играе против Юлия Путинцева от Казахстан на четвъртфиналите. Путинцева отстрани американката Алисън Риск с 6:3, 7:5.

В четвъртфинален конфликт една против друга ще се изправят Коко Гоф (САЩ) и Симона Халеп (Румъния). Номер 11 в ранглистата при дамите Гоф се нуждаеше от 3 часа и 11 минути, с цел да победи шестата сложена Арина Сабаленка от Беларус със 7:5, 4:6, 7:6(4). Халеп от своя страна се оправи с швейцарката Джил Тайхман с 6:2, 7:5.

„ Този вид мачове са пътя към крайния триумф в шампионата. Чувствам, че се нуждая от такива срещи, с цел да бъда изцяло подготвена за Откритото състезание на Съединени американски щати “, сподели Гоф.

С триумфа над Сабаленка, 18-годишната тенисистка стана най-младият състезател, който доближава поредни четвъртфинали в Канада от Дженифър Каприати през 1990-а и 1991 година.

Чехкинята Каролина Плишкова пък ще има за противник китайката Чжън Цинвън в спор за място на полуфиналите. Плишкова се оправи с третата сложена Мария Сакари (Гърция) с 6:1, 6:7(3), 6:3, а Чжън Цинвън надигра Бианка Андрееску от Канада със 7:5, 5:7, 6:2.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР