Водачите на индивидуално електрическо превозно средство, тоест на електрическите тротинетки,

...
Водачите на индивидуално електрическо превозно средство, тоест на електрическите тротинетки,
Коментари Харесай

Готвят нови правила за електрическите тротинетки

Водачите на самостоятелно електрическо транспортно средство, т.е. на електрическите тротинетки, да нямат право да развиват повече от 25 км/ч плануват промени в Наредбата за организация на придвижването на територията на Столичната община, записани в отчет, който следва да разиска на днешното си съвещание Столичният общински съвет (СОС).
 
Докладът планува още водачите на този тип транспортни средства под 18 години наложително да носят каска, оповестява Българска телеграфна агенция.

Забранява се превозването на други лица, както и придвижването по тротоари и други места, планувани за пешеходци. Не се позволява и използването на мобилен телефон по време на ръководството на самостоятелно електрическо транспортно средство. За нарушителите са планувани санкции, показват от СОС.

Брюксел приготвя строги ограничавания за потреблението на електрическите тротинетки

Общинският съвет се чака още да разиска отпущането на 196 хиляди лева за повсеместен ремонт на спортната площадка пред бл. 220 в ж.к. " Надежда ". Съществуващата спортна площадка - футболно игрище, е в неприятно положение, амортизирана от непрекъснатата употреба от страна на деца и възрастни.
 
 istock istock
Общинските съветници следва да прегледат предложение на Наредба за изследване, разбор и симулация на транспортното обслужване в София. Приемането на подобен нормативен документ се постанова поради нарасналата капиталова интензивност в столицата, която е с най-голяма територия и население в България, както и забележителната степен на моторизация в града. Необходимо е в допълнение контролиране и застраховане на транспортните връзки и опцията за паркиране.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР