Водачите коментират, че при два дни истинска зима в морската

...
Водачите коментират, че при два дни истинска зима в морската
Коментари Харесай

Бурният вятър стихна, но поледицата е изпитание за шофьорите във Варна


Водачите разясняват, че при " два дни " същинска зима в морската столица е редно компаниите, които са ангажирани с обработката на пътните артерии при зимни условия, непрекъснато да обработват главните булеварди с луга и пясък, с цел да се избегнат заледяванията.

Припомняме, че през вчерашния ден поради снегонавявания и заледявания бяха затворени доста пътища в региона, а десетки обитаеми места останаха без електрозахранване. Частично бедствено състояние бе оповестено в общините Суворово и Дългопол. Много хора останаха блокирани в колите си, до момента в който се прибират от работа във Варна към околни обитаеми места или прибират децата си от учебно заведение.   

Десетки бяха и подадените сигнали за паднали дървета и рекламни уреди във Варна и региона. 

Според прогнозата на НИМХ-Варна, през днешния ден преди обяд облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там към момента ще прехвърча сняг. В следобедните часове облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан, тук-там краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад, който последователно ще се преориентира от югозапад. Максималните температури ще са сред -1° и 4°, за Варна към 2°. Вълнение на морето 2-3 бала, по носовете и в намерено море 3-4. Температура на морската вода 7°-9°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР