Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович изненадващо напусна турнира в

...
Водачът в световната тенис-ранглиста Новак Джокович изненадващо напусна турнира в
Коментари Харесай

20-годишен италианец отстрани Джокович от турнира в Индиън Уелс

Водачът в международната тенис-ранглиста Новак Джокович изненадващо напусна шампионата в Индиън Уелс от сериите Мастърс 1000, откакто беше отхвърлен от играещия като лъкилузър Лука Нарди с 4:6, 6:3, 3:6. Нарди ще срещне в четвъртия кръг американеца Томи Пол.

В момента на 123-о място в подреждането на АТР, италианецът се трансформира в най-слабия конкурент, побеждавал Джокович на шампионат от АТР 1000 Мастърс сериите или " Голям шлем ". Нарди направи 6 аса в мача, приключи 16 уинъра в последния сет, против единствено два на петкратния първенец от шампионата Джокович, който има 98 победи в Тура, от които 24 в Шлема. А 36-годишният сърбин не беше играл на тези кортове от 2019 г., след което не беше позволен от американските управляващи поради отвод да се съобрази с американските условия за предварителна защита против КОВИД-19.

Докато Джокович беше извънредно нехаен, Нарди беше изострен при сервисите и върнатите топки, препускаше из корта и нанасяше сервизи и форхенди, с цел да победи 24-кратния първенец от Големия шлем. След края на мача 20-годишният италианец не можеше да си откри място от наслада, откакто е победил тенисист, който е бил негов кумир.

" Не знам по какъв начин си въздържам нервите и в този момент, и по време на срещата. Мисля, че се случи някакво знамение, тъй като аз съм едно момче на 20 години. разположен съм на място след 100-ото в ранглистата и да победя Новак. Леле, луда работа е ", радваше се Нарди.

Самият Джокович одобри провалянето много умерено и го изясни метафизичен пред публиката: " Всичко е наред. Ти доста добре знаеш, че това е част от спорта. Трябва да го приемеш за обикновено. Понякога биеш, от време на време губиш. Но повече съм сюрпризиран от моето равнище на игра, което беше в действителност, в действителност неприятно. А той нямаше какво да губи и сподели качества, че може да стане страховит състезател ", приключи Джокович.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР