Водачът в схемата Александър Зверев се класира за полуфиналите в

...
Водачът в схемата Александър Зверев се класира за полуфиналите в
Коментари Харесай

Зверев е на полуфинал в Кьолн, Рубльов срещу Шаповалов в Санкт Петербург

Водачът в схемата Александър Зверев се класира за полуфиналите в първото издание на шампионата по тенис на твърди кортове в зала на родна земя в немския град Кьолн с награден фонд 325610 евро. Седмият в международната класация Зверев отстрани Лойд Харис (ЮАР) с 6:4, 3:6, 6:0 за 105 минути. Германецът поведе с 3:1 по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част той стартира с пробив, само че позволи поврат. Това окуражи оптимално Зверев и до края представителят на домакините не даде гейм на противника.

Зверев, който стигна до финала на Откритото състезание на Съединени американски щати през предишния месец, се пробва да завоюва първа купа от май предходната година в Женева.

Междувременно Андрей Рубльов се класира за за първи път в кариерата си за полуфиналите на шампионата по тенис в съветския град Санкт Петербург с награден фонд от 1.399 милиона $. Поставеният под номер 3 представител на домакините разруши британеца Камерън Нори с 6:2, 6:1 за малко повече от час. Рубльов завоюва 21 от 27 разиграни точки на първи сервис и не позволи пробив в мача. Той продължи мощната си серия през сезона с 32-и триумф в 39 мача, което го изкачи в топ 10 на международната класация.

22-годишният руснак, който се стреми към четвърта купа за сезона, ще играе на полуфиналите против Денис Шаповалов (Канада). Вторият в схемата Шаповалов отстрани финалиста от 2016 година и пети подложен Стан Вавринка (Швейцария) с 6:4, 7:5. Канадецът сервираше солидно, като взе 42 от 50 разигравания при първи сервис. Той осъществя единствен пробив в петия гейм на първия сет, а във втората част стигна до основен брейк за 6:5, след което затвори мача при личното си подаване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР