Водачът в общото класиране на Националната баскетболна асоциация (НБА) Бостън

...
Водачът в общото класиране на Националната баскетболна асоциация (НБА) Бостън
Коментари Харесай

Бостън Селтикс се върна към победите в НБА, Голдън Стейт прекърши ЛА Клипърс

Водачът в общото класиране на Националната баскетболна асоциация (НБА) Бостън Селтикс съумя да се възвърне от провалянето от Чикаго в понеделник и се наложи над Далас със 125:112. Селтикс имаха 14 победи до понеделник, когато трябваше да преклонят глава пред Биковете. Джейсън Тейтъм вкара 37 точки, а също по този начин взе и 13 битки. Джейън Браун добави 31 за успеха на домакините.

За Далас Лука Дончич още веднъж беше над всички, реализирайки 42 точки, само че те не се оказаха задоволителни и Маверикс отстъпи за четвърти път на този съперник. Бостън поведе с 27 точки задатък при започване на третия интервал на мача, само че Далас направиха серия и наницаха 13 от идващите 15 маркирани в мача. След това натискът на Далас даде още по-сериозен резултат и пасивът им се стопи до 9 при 95:104 и това стана 3:30 преди края. Балансът се държеше в тези граници и при 107:117, само че по-късно Бостън си измъкна успеха.

Бостън остава на върха в цялата Лига с 14 победи и 4 провали, до момента в който Далас 10-и на Запад с 9/8. Кайри Ървинг вкара 19 от всичките си 29 точки в третата част при успеха на Бруклин над Торонто със 112:98. Ник Клакстън прибави 14 пункта и 12 битки, а късата аварийна пейка на Торонто оказа въздействие в решаващите минути най-после. Макар че в отбрана канадците се бяха фокусирали върху Кевин Дюрант и го ограничиха до 12 точки, това не им оказа помощ изключително да избегнат петата загуба от този съперник. Дюрант вкара своята 26074-на точка в третата четвърт и задмина във безконечната класация Кевин Гарнет (26071 точки) на 18-ото място.

Ройс О’Нийл осъществя рекордните в кариерата си пет тройки, а Бен Симънс добави 14 за Нетс. Гари Трент-Джуниър се отличи с 19 за гостите.

Въпреки успеха над постоянния тим на Милуоки и водач в Централната дивизия със 118:113, Чикаго Булс към момента има негативен баланс 8 победи и 10 провали, нареждайки се на 11-о място на Изток. Седмицата в действителност се обрисува вълнуваща за тях, откакто победиха първите два тима в своята конференция.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР