Водачът на задържаната линейка, превозвала нелегални мигранти, бил облечен с

...
Водачът на задържаната линейка, превозвала нелегални мигранти, бил облечен с
Коментари Харесай

31-годишен софиянец, облечен като фелдшер, карал линейката с 14 нелегални мигранти

Водачът на арестуваната кола за спешна помощ, превозвала незаконни мигранти, бил облечен с бяла престилка на фелдшер. С колата е имитирано, че се транспортира незабавен пациент. Линейката е с всички отличителни белези на транспортно средство от лечебно заведение. Задържането е станало  край средецкото село Драка, област Бургас, оповестиха на брифинг в Бургас шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Калоян Калоянов и прокурор Мария Маркова.

 Хванаха мигранти в Бургаско, транспортирани в кола за спешна помощ Виж още

Шофьорът на колата за спешна помощ е 31-годишен български жител от София , не е престъпно проявен. Специализираният автомобил, който е с цялостно здравно съоръжение и синя сигнална лампа, е платен преди месец от автокъща в София от компания, също записана преди един месец. Шофьорът на колата за спешна помощ е и притежател на компанията. По първични данни това е бил първия курс на колата за спешна помощ. Тя е тръгнала от София до регион към Малко Търново, където са качени 14 мигранти от тунизийски, либийски и сирийски генезис .

" Знаели са, че всички транспортни средства подлежат на инспекция през КПП-та, които от известно време са на територията на област Бургаско, са употребявали автомобил със специфичен режим, който не се ревизира всекидневно, поради спешността на случая не го постанова. Линейката е спряна на контролно-пропусквателен пункт ", акцентира тя.

Екип на жандармерията обаче стопира профилирания автомобил неслучайно, а след оценка за разбор на риска, сподели старши комисар Калоянов.

Срещу водачът към този момент е повдигнато обвиняване за трафик на мигранти, съобщи административният началник на районната прокуратура Мария Маркова.

За този тип закононарушение законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв.. 

Установено е и съществуването на наркотични субстанции във лидера , по което следва да бъду повдигнато второ обвиняване. Имало е и сателит с него. Тепърва ще се открива неговата роля.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР