Водачът на русенската листа на Коалиция БСП за България“, Иван

...
Водачът на русенската листа на Коалиция БСП за България“, Иван
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП води устойчива политика, в която приоритет е българският производител и подпомагането му

Водачът на русенската листа на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, Иван Иванов, се срещна през днешния ден с Управителния съвет на Съюза на Дунавските овощари. По време на срещата бяха обрисувани главните провокации пред българските производители, както и беше декларирана поддръжка за политиките, водени от Българска социалистическа партия, и по-специално господин Иванов в качеството му на министър на земеделието в последния постоянен кабинет.

„ Липсата на нов бюджет за 2023 година съществено лимитира развиването на българското земеделие. В рамките на кабинета, от който Българска социалистическа партия беше част, работихме интензивно с цел да сложим на напред във времето българския производител. Много от ограниченията, по които осигурихме финансиране, виждаме, че са работещи. Необходимо е да продължим работа в посока продължение на тази устойчива политика в поддръжка на родното произвеждане, заложена в платформата на Българската социалистическа партия. “, разяснява Иван Иванов.

От своя страна членовете на Съюза на Дунавските овощари показаха терзание по отношение на неизплатените средства по мярката за преодоляване на последствията от войната в Украйна. Също във фокуса на срещата беше и въпросът за вноса на продукция от други европейски страни. Като част от ограниченията, които са въведени до момента в който Иван Иванов е министър на земеделието, е регулирането и предоставяне приоритет на българската продукция, която да се осъществя на нашия пазар. Към момента тази мярка не се ползва и това също оказва отрицателно въздействие на производителите, както и фрапантния скок на цената на водата за напояване.

„ Поемам уговорката да създадем всичко належащо като част от 49-тия парламент, с цел да продължим по този начин нужните ограничения и погашение на средства по тях. Българското земеделие е един от главните браншове на страната ни. Българска социалистическа партия както и до в този момент ще води целенасочена политика, с цел да бъде обезпечено нужното финансиране на бранша, както и извеждането на напред във времето предложение на българска продукция на нашия пазар. “, приключи господин Иванов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР