Вода от алтернативни източници е пусната временно за селата Неделкова

...
Вода от алтернативни източници е пусната временно за селата Неделкова
Коментари Харесай

Аварирал трафопост създава проблем с водоподаването на две кюстендилски села


Вода от различни източници е пусната краткотрайно за селата Неделкова гращица и Невестино в Кюстендилско, които останаха без вода след бурята в събота вечер. Остава обаче казусът с авариралия трафопост, който зарежда с електричество помпата за подаване на вода.

Трафопостът при с. Неделкова гращица към момента е с неизяснена благосъстоятелност, само че оборудването се поддържа от „ Електрохолд България “ ЕООД, някогашния ЧЕЗ. " Не е на енергото ", съобщи зам.-кметът на Общината в Невестино Йордан Глогов.

Община Невестино и регионалният шеф Таня Димитрова са ангажирани по решение на проблема. Проблемът с повреди на електропреносната мрежа, причиняващи прекъсване и на питейната водата, поражда след съвсем всяка стихия, разясняват от " Кюстендилска вода " ЕООД. В края на предходната седмица повреда на зареждането с електричество провокирала изключване на помпата, водоподаването е било нарушено и в Бобошево.

Екип на „ Електрохолд България “ ЕООД е подменил трансформатор, след което подаването на вода за жителите на Бобошево е нормализирано. Такива проблеми има и в Горно Уйно, Община Кюстендил, Ямен, община Невестино, Голем Върбовник, община Бобов дол, означават от Областната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР