Вода и храна от държавния резерв за пострадалите при наводненията

...
Вода и храна от държавния резерв за пострадалите при наводненията
Коментари Харесай

Разчистване след потопа: Щетите са за милиони, по-малко доброволци помагат днес


Вода и храна от държавния запас за потърпевшите при наводненията в Карловско. В потопените населено място не престават да оказват помощ доста доброволци, само че броят им понижа.

Все още доста от жителите на засегнатите села не виждат излаз от бедствието. Част от тях, благодарение на останалите доброволци, се борят с калта. Кметът на Карлово и шеф на спешния щаб сподели пред bTV, че вредите от потопа са за минимум 50-60 милиона лв..

Погубени са домове, годишна продукция, домашни животи и села.

Итко Дечев от Богдан през днешния ден е излязъл от лечебното заведение, с цел да посрещне застрахователите, които да му кажат с какво ще разполага, с цел да възвърне останалото от родния дом.

А доброволците през днешния ден са по-малко. Някои прекараха нощта на палатки и от рано се захванаха да разчистват калта от домовете и дворовете на хората. С лопата в ръцете и сълзи в очите Георги от Орешак приканва за помощ.

За питейна вода и ток в цялото село е рано да се каже по кое време ще има.

„ Няма по какъв начин да предвиждам такива периоди, само че се надявам в най-кратко време да има. Очакваме помощ от страната и всички компании, които могат да оказват помощ с техника “, сподели Христо Иванов, кмет на с. Богдан.

Хората описват, че всяка нощ сънуват потопа и се молят това злополучие да не се повтаря.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР