Внучка на диктатор, спорен привърженик на Брекзит и млад пират

...
Внучка на диктатор, спорен привърженик на Брекзит и млад пират
Коментари Харесай

Не изпускайте от внимание тези евродепутати СНИМКИ

Внучка на деспот, противоречив последовател на Брекзит и млад " корсар " - измежду досегашните евродепутати имаше някои запаметяващи се персони. А новите може да са също толкоз колоритни. Победителите на изборите ще заемат постове в Европейския парламент в идващите пет години. Като евродепутати те ще имат властта да утвърждават, променят или отхвърлят европейско законодателство, което значи, че гласовете им ще оказват въздействие върху всичко – от миграция до околна среда.

Би Би Си показва някои от политиците, които да се наблюдават деликатно.

 Силвио Берлускони

© Reuters Силвио Берлускони

Осемдесет и две годишният Берлускони, който три пъти е бил италиански министър председател, реши да се върне в Брюксел, където бе евродепутат сред 1999 и 2001 година Той се отдръпна от премиерския пост през 2011 година частично поради присъединяване си в така наречен бунга-бунга сексскандали.

Сегашното бе първото му присъединяване в избори, откакто бе приет за отговорен за данъчни измами през 2013 година В тирада пред членове на неговата дясноцентристка партия " Напред, Италия " през март сподели, че желае " една доста по-обединена Европа, една Европа с единна външна политика, с единна политика за защита ". Посочи, че обединявайки въоръжените си сили, Европа може да стане " международна военна мощ ".

 Жордан Бардела

© Reuters Жордан Бардела

Двайсет и три годишният Бардела е считан за изгряващата звезда на крайната десница във Франция. Водач на листата на антиимигрантската партия Национален общ брой на Марин льо Пен, той е част от напъните за намаляване на имиджа й и привличане на млади гласоподаватели.

Присъедини се към Национален фронт на Льо Пен на 16 години и поведе младежкото й крило. Възходът му продължи, когато партията смени името си на Национален общ брой след провалянето на Льо Пен на изборите през 2017 година Казва, че задачата на партията му е да отбрани хората от глобализацията.

 Ориол Жункерас

© Reuters Ориол Жункерас

Може и да е зад решетките, само че това не спря Жункерас да взе участие в европейските избори. Той е водещият претендент на групата Европейски свободен алианс, която споделя, че желае " да построи Европа на всички нации ".

Обвинен е в протест, подбуждане към безредици и корист с държавни средства поради ролята си в каталунския опит за обособяване от Испания през 2017 година

В манифеста на Европейски свободен алианс се пазят самоопределението и езиковото разнообразие и се упрекват " централизираните страни " в употреба на " някои райони, нации и бездържавни народи ".

 Натали Лоазо

© Reuters Натали Лоазо

Опитният политик поддържаше центристка проевропейска платформа, само че срещна проблеми в предизборната си акция поради предходни връзки с крайната десница. Лоазо бе началник на елитната Националната школа за администрация (ENA), профилирана в подбора и образованието на водачи, преди да се причисли към държавното управление на френския президент Еманюел Макрон.

Тя подаде оставка като министър по европейските въпроси, с цел да поведе листата на " Република, напред ", наречена " Възраждане ". Открит критик на Брекзит, предишния месец провокира дискусия, откакто се разкри, че е водила акция за крайнодесен студентски съюз през 1984.

 Роберт Бедрон

© Reuters Роберт Бедрон

Четиридeсет и две годишният Бедрон стана първият намерено хомосексуален полски народен представител през 2011 година Бившият кмет на град Слупск управлява проевропейската партия " Пролет ", която води акция за усъвършенстване на правата на дамите, нарастване на заплатите и прекосяване към възобновими енергийни източници.

Настоява за цялостно делене на църквата и страната и по-широк достъп до аборт. Бе подложен на критика, че отхвърли да се сплоти с полската опозиционна Европейска коалиция, водена от центристката Гражданска платформа. Според критиците неговата позиция е попречила на напъните за опълчване на евроскептичната ръководеща партия " Право и правдивост ", която завоюва изборите.

 Тиери Боде

© Reuters Тиери Боде

Новакът нахлу с тропот в холандската политика с откровените си възгледи за национализма, расите и половете. Боде, на 36 години, упорства за политики в стила " Холандия преди всичко " с неговата партия, наречена " Форум за народна власт ".

Иска Холандия да напусне Европейски Съюз и упреква имиграцията за, по думите му, упадъка на обичайните полезности. Оприличи ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на Хитлер и Наполеон поради отрицателното им отношение към Русия.

 Катарина Барли

© Reuters Катарина Барли

Германският правосъден министър споделя, че желае Европа да се сплоти и да стане по-силна и приказва за по-строги регулации за софтуерните компании. Барли, на 49 години, бе водещият претендент на лявоцентристката Социалдемократическа партия. Тя е умел политик с немско и английско поданство.

Използва предизборната акция, с цел да приказва за поверителността на данните, призовавайки софтуерните колоси като " Facebook " и " Амазон " да създадат повече или в противоположен случай да бъдат глобявани.

 Ска Келер

© ] Ска Келер

Тя бе първият " водещ претендент " на евроизборите през 2014 година и в този момент прави втори опит за председателския пост в еврокомисията. Келер, на 37 години, е евродепутат от 2009. Магистър по ислямски науки, тюркология и еврейски науки. От дълго време води акция против корупцията в Европейски Съюз и предизвиква политики, които пазят околната среда.

 Петер Лундгрен

© Reuters Петер Лундгрен

Водещият претендент на националистката партия Шведски демократи бе забъркан в скандал със полов тормоз по време на акцията. Той е някогашен водач на камион и е евродепутат от 2014 година Неговата партия бе най-критичната към Европейски Съюз по време на шведските избори, само че сега приканва за промени, а не за овакантяване на блока. Защитава антиимигрантски политики.

Шведски прокурори започнаха следствие по изказвания, че Лундгрен е тормозил полово своя колежка от партията. Той призна за непочтено държание, отдавайки го на използването на алкохол, само че се твърди, че не е бил осъден от партията си.

Каталунският юрист, на 44 години, споделя, че желае да провокира ужас в Брюксел, само че няма толкоз огромно предпочитание да разисква връзките си в предишното с фашизма. Крайнодясната партия " Вокс ", на която бе водещ претендент, е срещу каталунската самостоятелност и пази испанския шовинизъм. Наскоро тя изживя напредък на поддръжката си в Испания.

През 90-те години той два пъти бе претендент на " Испанска фаланга " - националистка група, учредена през 30-те години, повлияна от италианския фашизъм. В изявление за " Политико " той сподели, че е минал през " интелектуална еволюция " от този момент.

Източник dnevnik.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР