Вносът на зърно е не повече от 3% и няма

...
Вносът на зърно е не повече от 3% и няма
Коментари Харесай

Шулева за зърнопроизводителите: Само 3% е вносът от Украйна, търсят свръхпечалби

Вносът на зърно е не повече от 3% и няма по какъв начин толкоз да въздейства на пазара, колкото настояват земеделските производители у нас, които настояха за възбраната.Това съобщи някогашният министър Лидия Шулева по Нова ТВ.

" Така ли борим инфлацията? ", попита риторично Шулева и цитира цените на зърното и слънчогледа от Украйна, които са по-ниски от тези на българската продукция. Тя изясни, че спреният импорт значи по-скъпо олио, по-скъпо месо и самун. Според нея земеделските производители у нас са желали свръхпечалби, само че пък би трябвало бързо за се отърват от продукцията, която са натрупали в складовете, само че не продават на по-ниски цени.

Бизнес консултантът Шулева счита, че има заплаха бъдещия държавен бюджет да бъде претрупан с " волунтаристични изстъпления ". В " Пресечна точка " по Нова телевизия тя съобщи, че това към този момент е станало при приемането на предходния бюджет. Ако всичко, което беше признато, беше изплатено, дефицитът щеше да стигне 7-8 %, разяснява тя.

Думите й бяха подкрепени от различен участник в предаването, юристът Петър Славов. Той разяснява, че събиранията на зърнопроизводителите у нас наподобяват на първокласен автосалон на най-новите и скъпи марки коли.

Славов сподели също, че държавното управление признава със възбраната за импорт, че у нас има голяма контрабанда, която въздейства на пазара. Той също по този начин предвижда, че в случай че възбраната не бъде отхвърлена като незаконна, то Европейски Съюз ще има всички учредения да наложи наказания на България поради нарушаване на подписани интернационалните съглашения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР