Вносът на руски петрол в Индия през юни достигна рекордните

...
Вносът на руски петрол в Индия през юни достигна рекордните
Коментари Харесай

Индия продължава да увеличава вноса на руски петрол, но за сметка на доставките от кои страни

Вносът на съветски нефт в Индия през юни доближи рекордните 950 000 барела за денонощие. Това е една пета от целия импорт в страната, която е третият максимален консуматор на " черно злато " в света, сочат търговски данни, представени от Ройтерс.

Индийските рафинерии купуват съветски нефт със сериозна отстъпка, откакто доста Западни страни и компании стопираха покупко-продажбите с Москва след нашествието в Украйна.

Вносът от Русия се е нараснал с 15,5% през юни по отношение на май, когато също имаше сериозен растеж на доставките. А в това време, Индия понижава вноса си на петрол от други две страни, които също са от най-големите експортьори на нефт - Ирак и Саудитска Арабия, като спадът е надлежно с 10,5% и 13,4%.

Евтиният съветски нефт дава опция на държавните рафинерии в Индия да понижат загубите си, защото те продават продуктите си на ниски цени на локалния пазар. В същото време, огромните частни рафинерии Reliance Industries и Nayara Energy, които продават зад граница, усилват облагите си.

Индия аргументира нараствания импорт на съветски нефт с това, че той е дребна част от потреблението на страната, само че в действителност към този момент не е тъкмо по този начин, и в случай че се откаже от него, това би повишило съществено цените на горивата за крайния консуматор.
 Индия усили 50 пъти вноса на съветски нефт
Индия усили 50 пъти вноса на съветски нефт

Русия стана в последно време вторият по величина снабдител на петрол за Индия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР