Вноса от Русия като цяло в света намаля (във физическо

...
Вноса от Русия като цяло в света намаля (във физическо
Коментари Харесай

Държавите в света, които най-много увеличиха вноса си от Русия за последните месеци

Вноса от Русия като цяло в света понижа (във физическо изражение), обаче има страни, които доста усилиха покупките на съветски артикули в стойностно изражение, от края на февруари насам.

Заради внезапното повишаване на енергоносителите, измежду тях са даже страни, които поддържаха глобите по отношение на Москва, написа The New York Times.

Индия е страната с най-голям растеж на вноса от Русия , като повишаването е с 430% по отношение на същия интервал на предходната година. А общият размер на търговията сред двете страни, в това число както вноса, по този начин и износа, надвиши междинния индикатор за последните пет години с 310%, достигайки 3,3 милиарда $.

Следва Турция, при която на годишна база скокът на вноса от Русия е с 213%, и надлежно 198% е растежът на товарооборота по отношение на усреднения индикатор за последните 5 години (6,2 милиарда).
 13 страни от Европейски Съюз усилиха вноса си от Русия през юни, в това число България
13 страни от Европейски Съюз усилиха вноса си от Русия през юни, в това число България

Начело е Словения по индикатора

При Бразилия посоченият приръст е надлежно със 166% и 106%, при товарооборот от 939 милиона $. След това по растеж на вноса от Русия в парично изражение се подреждат: Испания (112% и 57%, 739 милиона долара) и Китай (98% и 64%, 15 милиарда долара).

Значително нараства в стойностно изражение и търговията с Холандия, Япония, Германия и Норвегия.

На фона на отхвърли на европейските страни от съветските енергийни запаси размерът на техния импорт от Русия неизбежно ще намалее, считат икономисти.

От друга страна, износът за Русия е намалял от съвсем всички страни, като се изключи Китай и Турция, които през последните месеци са нараснали доставките си за Русия, надлежно с 24% и 113% на годишна база.
 На какво се дължи
На какво се дължи избухливия стопански растеж на тази голяма страна

Принос за растежа на Брутният вътрешен продукт на страната има и Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР