Внимателно следим неспиращата сред българския политически елит дискусия за възможни

...
Внимателно следим неспиращата сред българския политически елит дискусия за възможни
Коментари Харесай

Русия следи внимателно дискусията в България за доставки на оръжия за Украйна

Внимателно следим неспиращата измежду българския политически хайлайф полемика за вероятни доставки на оръжия и амуниции за украинските националисти. За следващ път бихме желали да подчертаем, че сходна стъпка от страна на публична София надали ще спомага за нормализиране на обстановката в Украйна, както и ще усложни руско-българския разговор по доста насоки в дълготраен проект.

Това декларират във " Facebook " от Руското посолство, като част от седмичния брифинг на задачата.

За обстановката с газa

" От днешния ден работи нов ред на заплащания за доставките на съветския газ за страните, които са избрани като „ вражески “ вследствие на враждебната им политика по отношение на Русия. В сходство с новите правила заплащанията ще се правят с рубли посредством сметките в съветските банки при опазване на настоящата цена и други параметри на настоящите контракти ”, прецизират от посолството.

" Русия, както и преди, продължава да доставя газ в цялостен размер в сходство със отговорностите съгласно настоящите контракти, в това число посредством преноса през Украйна. Новия ред на заплащания е изработен по насила в отговор на нелегално блокиране на съветските валутни активи, която лиши страната ни от достъпа до получаваните за газ средства. Нямаме нито опция, нито предпочитание да доставяме газ гратис в страните, които усърдно се пробват да ни навредят. Отказът да се заплаща с рубли ще се преглежда като несъблюдение на отговорностите съгласно договорите с всички произлизащи от това последствия ”, декларират от съветското посолство у нас
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР