Внимание, студено време! Жълт код за 21 области на страната.

...
Внимание, студено време! Жълт код за 21 области на страната.
Коментари Харесай

Внимание, студено време! Жълт код за 21 области на страната

Внимание, студено време! Жълт код за 21 области на страната. Вижте с какво време ще стартира новата седмица.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт сигнален код за студено време. Кодът е в действие за 21 области на страната.
 с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, София Област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Добрич.

Сутринта още веднъж е мразовито с преобладаващи минимални температури сред минус 11° и минус 6°, в София – към минус 9°.

През деня ще е най-вече слънчево. По-късно от север ще стартира нарастване на облачността, ще е междинна и висока. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София – към 3°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта в обособени региони видимостта за малко ще е понижена. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода ще е 5° – 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Привечер облачността над Стара планина ще се усили. Ще духа слаб северозападен, по най-високите елементи – сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 6°.

В неделя ще духа сдържан северозападен, в Източна България – североизточен вятър. Ще доминира облачно време и тук-там основно в Западна България ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните – сред 2° и 7°.

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. В понеделник сутринта ще е към момента студено с минимални температури в по-голямата част от страната към минус 5°, само че денем ще стартира стопляне.
Източник: НИМХ/БТА
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР