Внимание шофьори - от утре се очаква рязко застудяване и

...
Внимание шофьори - от утре се очаква рязко застудяване и
Коментари Харесай

Предупреждение за възможни заледявания по пътищата от утре

Внимание водачи - от на следващия ден се чака внезапно захлаждане и лед по пътищата в цялата страна.

Заради минусовите температури и падналия на доста места в страната дъжд, водачите да бъдат извънредно деликатни, молят от Министерство на вътрешните работи.
инсп. Петър Соколов, " Пътна полиция ", Групово дело " Национална полиция ": Трябва към този момент водачите на МПС-та да са готови за придвижване при зимни условия и да имат подготвеност за отчасти замръзване на някои сектори от републиканската пътна мрежа.
Опасната композиция от дъжд и ниски температури основава тъй наречените " черен лед ", предизвестяват специалистите.
Румен Дунев, специалист и първенец по автомобилизъм: Ако водачите не го плануват да понижат скоростта, да са готови за спешно прекъсване, сега, в който са в " черния лед " и се опитат да спрат и да завият, към този момент е късно и неизбежно следва ПТП.
Всички водачи, по закон, още от 15 ноември би трябвало към този момент да са поставили зимните гуми, въпреки че законът има пропуск.
Румен Дунев, специалист и първенец по автомобилизъм: Законът за придвижване по пътищата разрешава на водачите да се движат с летни гуми по време на зимния интервал, които имат дълбочина на грайфера най-малко 4 мм.
Глобата за шофиране без зимни гуми e 50 лв..

702 604 са нарушаванията на скоростта от началото на годината, като над 400 000 от тях са станали в обитаеми места, 20% - в тъмната част на денонощието.

От началото на годината у нас са станали над 5000 произшествия.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР