Внезапната поява на съпредседателя на Продължаваме промяната и бивш премиер

...
Внезапната поява на съпредседателя на Продължаваме промяната и бивш премиер
Коментари Харесай

Внезапната поява на Кирил Петков на предизборен дебат предизвика напускане на Сачева и Т. Дончев - Политика

Внезапната поява на съпредседателя на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков провокира скандал при старта на заключителния избирателен спор по бТВ. Той пристигна в студиото вместо Венко Сабрутев, макар че в последно време избира да не се появява в обществени разисквания.

Бившият министър председател изясни появяването си с обстоятелството, че Сабрутев бил възпрепятстван по персонални аргументи, а той бил наоколо и по тази причина пристигнал. Това провокира имитация от водещата Мария Цънцарова, че партията нарушава предварителната спогодба.

" Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути отсам, и взех решение да дойда ", отвърна саркастично Дончев, откакто Петков упрекна двамата представители на ГЕРБ в боязън. Бившият министър-председател запита къде е водачът на партията Бойко Борисов и за какво се крие.

" Къде се крие господин Борисов, той е вашият водач, за какво той не пристигна? Българският народ има право да знае кой ще води след 2 октомври и водачите би трябвало да дадат своите отговори на българския народ. Ако един от нас не може да пристигна, най-коректно е да изпратим водача ", заключи Петков.

Зевзеци пък незабавно пуснаха колаж във фейсбук с Петков. На афиш от известната му фотография от митингите през 2020 година бе написано " Аз съм Венко Сабрутев ". 

Деница Сачева и Томислав Дончев от ГЕРБ незабавно реагираха с думите, че в тази страна разпоредбите би трябвало да се съблюдават и напуснаха. С това разногласията за присъединяване на Кирил Петков не бяха прекъснати. По време на дебата Любомир Каримански от " ИТН " запита дали някогашният министър председател не е ководещ.

Самият Петков продължи да нервира останалите участници с непрекъснатите си включвания по дискутираните тематики. Особено се изостриха реакциите по въпроса за съветския газ. Наложи се Цънцарова да помоли съпредседателя на Политическа партия да изслушва съперниците си.

Разминаването сред някогашните сътрудници Политическа партия и Българска социалистическа партия лъснаха незабавно - съгласно представителя на социалистите " Газпром " в никакъв случай до момента не били неточни. Това наля вода в мелницата на " Възраждане ", чийто представител Деян Николов незабавно попита дали Политическа партия ще завърти кранчето и на азерския газ, в случай че пристигна на власт, откакто Азербайджан атакува Армения. А Петков отвърна, че Азербайджан в никакъв случай не е спрял доставките, които в случай че Политическа партия влезе във властта, ще се усилят. Което незабавно ще се отрази на цената на газа надолу. 

Българска социалистическа партия разгласи, че ще работи за повдигане на минималната работна заплата до 850 лева и упорства за таван на цените. Кирил Петков пък подсети, че е заварил минималната пенсия на 300 лева, която неговото държавно управление е довело до 467 лева Според него минималната работна заплата би трябвало да стане 50% от междинната или 860 лева Мартин Димитров от " Демократична България " бе безапелационен, че налозите не би трябвало да се пипат. От " Възраждане " изрично са против таван на цените и още веднъж се върнаха на тематиката за отсрочване на приемането на еврото в България.

По правилник дебатът трябваше да се организира в три тематични кръга – политическа, енергийна и икономическа рецесия, " Кръстосан огън ", по време на който участниците си задават въпроси по авансово изтеглен ред, и за край заключителните политически послания в границите на 30 секунди.

Очаквайте детайлности!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР