Внай-кратки срокове завеждам дело срещу акад. Николай Денков. Това заяви

...
Внай-кратки срокове завеждам дело срещу акад. Николай Денков. Това заяви
Коментари Харесай

Росен Христов: В най-кратки срокове завеждам дело срещу Денков

Внай-кратки периоди завеждам дело против акад. Николай Денков. Това съобщи в изявление за Нова телевизия някогашният длъжностен министър на енергетиката Росен Христов. Повод за коментара му е вчерашното изявление на премиера акад. Денков, че в контракта с турската компания „ Боташ “, под прикритието на комерсиалната загадка, се оказва, че има подписан контракт с доста неизгодни и неравнопоставени клаузи за България във връзка с газопреносните системи сред България и Турция. Министърът на енергетиката е поел уговорката да се опита да контракти оптимално положителни условия за България по този контракт, заяви министър-председателят. 

В отговор Росен Христов съобщи, че тези рецензии са „ клюка “. Това, което беше казано, че договорът е неблагоприятен за България, не отговоря на истината. Договорът е от извънредно стратегическо и икономическо значение за страната. При подписването му получихме поздравления от всичките ни евроатлантически сътрудници. Договорът с „ Боташ “ дава достъп до инфраструктура, терминали и газопреносна мрежа, с цел да можем да доставяме газ от международните производители. Алтернативи на този контракт няма, сподели Христов.

Терминалът в Гърция е доста претрупан, добави някогашният длъжностен министър. За тази година успяхме да се преборим едвам за три слота т.е. няма друга опция на съветския газ, с изключение на терминалите в Турция, добави той.

Според него обвиняванията на държавното управление са свързани с желанието за връщане на медиаторите при покупка на газ. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР