Внасяне на жалба. Снимка: Левицата!“ Левицата!“ внесе жалба в Административен съд

...
Внасяне на жалба. Снимка: Левицата!“
Левицата!“ внесе жалба в Административен съд
Коментари Харесай

„Левицата!“ при внасяне на жалба в съда: Подготвя се тежка изборна манипулация

 Внасяне на тъжба
Внасяне на тъжба. Снимка: „ Левицата! “

„ Левицата! “ внесе тъжба в Административен съд София-град против, съгласно което в протоколите на секционните и районните изборни комисии няма да се отразяват поотделно резултатите от машинното и от хартиеното гласоподаване.

Представителите на лявата платформа считат, че това е жестоко тъпчене на правилата и духа на Изборния кодекс , в това число и на съответни разпореждания – член 271, 277, 279, 281, които изискват резултатите от машинното гласоподаване да се броят настрана, а не да бъдат регистрирани дружно, каквото планува решението на Комисията.

От обединяването считат, че нарушавайки тези разпореждания, болшинството в ЦИК има една цел – да замете следите от кражбата на избор и от операцията на изборните резултати , като това е подготовката на тежка изборна операция.

Успоредно с жалбата в съда от „ Левицата! “ изпращат и сигнал и до Организацията за сигурност и съдействие в Европа , които при всички избори изпращат свои задачи за наблюдаване честността на вота.

„ Хартиената коалиция в ЦИК основава предпоставки за обири и тежки операции на вота “, разяснява Мая Манолова , уточнявайки, че хартиената коалиция, която се разправи с машинното гласоподаване и върна хартиената бюлетина, в този момент нейните представители в ЦИК от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и двама от „ ИТН “ /ИТН/ гласоподават за това да не е вероятен надзор върху резултатите от машинното и хартиено гласоподаване.

Валери Жаблянов добави, че в Изборния кодекс ясно са записани 2 метода за гласоподаване и те би трябвало да се регистрират настрана и не може да има никакъв разумен претекст за какво ЦИК взима решение за общото им преброяване. Той прикани самата Комисия да си анулира решението или съдът, заключвайки: „ Българските жители се нуждаят от явен избирателен резултат, с цел да могат да повярват в демокрацията в България. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР