Внасяме вот на недоверие на Министерски съвет заради провала на

...
Внасяме вот на недоверие на Министерски съвет заради провала на
Коментари Харесай

ГЕРБ внася в парламента вот на недоверие заради провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика

Внасяме избор на съмнение на Министерски съвет поради неуспеха на държавното управление в областта на обществените финанси и икономическата политика.

Това разгласи заместник-председателят на Политическа партия ГЕРБ Томислав Дончев на ексклузивен брифинг в централата на партията. По думите му неуспехът на това държавно управление е осезателен и сложен. „Най-осезаем обаче е неуспехът в обществените финанси и стопанската система. Всеки български жител може да го усети с джоба си, добави Дончев.
Той регистрира, че в обединението връзките се контролират със закани, изнудвания и напън, а поддръжката се обезпечава посредством пазарлъци. „Трябва да се постави завършек на тази мъка“, безапелационен беше Дончев и добави, че.
тази глава от политическата история на България ще е позорна. Единственото, което можем да създадем, е тази глава да бъде къса, акцентира Томислав Дончев.

Делян Добрев добави спомагателна обосновка в посока вота на съмнение. Той очерта като съществени галопиращата инфлация, каквато не сме имали от 1997-1998 година, до момента в който в Европа инфлацията е на половина. „Не компенсираха бизнеса в точния момент и го компенсираха с прекомерно дребни обезщетения. Тази неустановеност е поради несръчност и води до повишаване на питателните артикули, стоките и услугите“, сподели още той. Добрев изясни,че за последните 6 месеца елементарният дизел по бензиностанциите е повишен с 36%, а елементарният бензин- с 37%. Според него това е необяснимо, защото цената на петрола е същата като тази през 2012 година, както Данък добавена стойност и акцизът. „Правителството върна и медиаторите при доставката на газ, които са надписали 100 млн. единствено за месеци.
Това държавно управление ще бъде запомнено като крадливо, лобистко и корумпирано“, безапелационен беше Делян Добрев.

Според Лъчезар Борисов за първи път от 25 години държавното управление на България съставлява опасност за финансовата сигурност, а с това и за националната сигурност на страната.

Деница Сачева регистрира, че при настоящето държавно управление хората губят ускорено своята покупателна дарба,а инфлацията е „изяла“ 15 милиарда от парите на българите, като внезапно се повишава и линията на беднотия се повишава внезапно и към този момент гони 550 лева

„Утре внасяме вота на съмнение към държавното управление. Събрахме подписи и претекстове. Ще поканим на съвещания представителите на всички парламентарни групи, ще стартираме от най-малката група. Ще водим диалозите в Народното събрание, не в молове, лаборатории и парламенти“, обяи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя изясни,че този избор на съмнение цели да избави българската политическа система от разпад.
Вотът на съмнение е опция за стабилизация на българската политическа система, сподели Тома Биков и изрази вяра, че всички рационални депутати ще поддържат този избор на съмнение.

Десислава Атанасова увери, че няма депутат от коалиция ГЕРБ-СДС, който би напуснал парламентарната група.
„Не виждам никаква политическа логичност опозицията да поддържа бюджета. По отношение на излязлата информация аз споделих, че това не дава отговор на истината. По-големият проблем е, че някой бърка фантазната и физическата действителност. Което е признак за доста по-сериозни проблеми. В друга обстановка бих бил обезпокоен. Още по-притеснен съм, че този човек управлява държавата“, акцентира Томислав Дончев. Той сподели още, че вотът на съмнение ще е мерило за персоналната съвест на всеки.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР