ВМРО никога не е взимала пари от документи за българско

...
ВМРО никога не е взимала пари от документи за българско
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: ВМРО никога не е взимала пари от документи за гражданство

ВМРО в никакъв случай не е взимала пари от документи за българско поданство, постоянно сме защитавали идеята етническите българи от Македония, Молдова и Украйна да получават поданство по облекчена процедура. Това разгласи в предаването „ Тази заран " военният министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка обвиняванията на журналиста и политик Велизар Енчев.

Енчев разгласи през вчерашния ден, че за арестите в Агенцията за българи в чужбина по обвиняване за търговия с българско поданство политическа отговорност би трябвало да понесе Каракачанов. По думите му Агенцията за българите в чужбина е под надзора на Валери Симеонов (НФСБ), само че от 2014 година досега за всички началници на организацията е подсигурил Красимир Каракачанов (ВМРО).

Велизар Енчев се базира и на сигнали, писано до институциите, от някогашната директорка на Агенцията за българите в чужбина Катя Матева.

Красимир Каракачанов призна, че е предложил задържания и упрекнат за корупция Петър Харалампиев за ръководителя на Агенцията за българите в чужбина. Признава също, че това може би е било неточност.

Харалампиев е водач на патриотично придвижване, което е в коалиция с Обединените патриоти, посочи вицепремиерът.

Той дефинира като клюка и политическа офанзива изказванията на Енчев и Матева.

По думите му Катя Матева е уволнена от министерство на правораздаването за стопиране на поданство за етнически българи и предпочитано предоставяне на поданство на етнически турци.

„ Тя своеволно е прекратявала преписки. От 2016 година е имало следствие за това, след това ДАНС ѝ лишават достъпа до класифицирана информация. Политиката ѝ е била да стопира македонците да получават българско поданство и е пускала турски жители да получат българско. Политиката ѝ е била национално изменничество ", разяснява Каракачанов.

Според водача на Вътрешна македонска революционна организация до пласиране на документи за поданство се е стигнало точно поради обстоятелството, че Матева е усложнила процедурата за поданство на етнически българи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР