ВМРО излиза на протест пред президентството по време на Консултативния

...
ВМРО излиза на протест пред президентството по време на Консултативния
Коментари Харесай

ВМРО излиза на протест пред президентството по време на КСНС

ВМРО излиза на митинг пред президентството по време на Консултативния съвет за национална сигурност. Патриотите упорстват за народен референдум за Северна Македония.

Протестът на Вътрешна македонска революционна организация, разгласен като спокойно събиране на „ Дондуков “ 2, е предизвикан от спорните изявления на министър-председателя Кирил Петков, както и някои негови дейности. Патриотичната групировка показва, че едно от тях е изпращането на външнополитическия консултант на премиера Весела Чернева в Скопие, без да е ясно с каква цел е направена визитата и какво е обсъждано.

От партията на Красимир Каракачанов напомнят, че Весела Чернева е един от най-големите критици на наложеното българско несъгласие за участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.

От Вътрешна македонска революционна организация още веднъж приканват всички партии в Народното събрание да не отстъпват от към този момент поставените условия – да бъдат обезпечени правата на българите от другата страна на границата, да се постави завършек на езика на омразата към България и да бъде приета общата история до 1944 година

Ако бъде направено оттегляне, Вътрешна македонска революционна организация ще стартира процедура за привикване на народен референдум.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР