ВМРО – Българско национално движение остро осъжда действията на турски

...
ВМРО – Българско национално движение остро осъжда действията на турски
Коментари Харесай

ВМРО към Турция: Това е акт на агресия! Незабавно да бъдат наказани турските граничари, пребили българин


Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване остро осъжда дейностите на турски длъжностни лица, навлезли на наша територия, с цел да се разправят физически с човек, който към този момент е пресякъл границата с колата си.

Недопустимо е турски граничари да навлизат на българска територия и да нанасят побой над български жител. Това е акт на експанзия, който е индикативен за отношението на Турция към България. Навлизането на длъжностни лица на територията на България, чиято граница е външна за Европейски Съюз, а също и член на НАТО, може и би трябвало да бъде изтълкувано като нарушение на суверенитета и опасност за сигурността освен на страната ни, само че и на Общността. Това, че гранични служители на реда могат да си разрешат да прекрачат граничната линия и да бият български жител, демонстрира действителния риск от по-сериозни „ произшествия “.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация настояваме да забележим бързи, съответни и действителни дейности от страна на Турция – същинско следствие, бърз развой и неоправдателна присъда. Искаме оптималната наказателна отговорност за непозволено прекосяване на границата от турските длъжностни лица, както и те да бъдат вкарани в забранителен лист за прекосяване и престой на територията на България. Ако това не бъде направено в най-кратки периоди, ще желаяме от българските органи да одобряват случая като акт на експанзия и нарушение на суверенитета на страната ни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР