Вместо 20-25% увеличение на цената на парното и топлата вода,

...
Вместо 20-25% увеличение на цената на парното и топлата вода,
Коментари Харесай

Синдикалист прогнозира жесток ръст в цената на парното

Вместо 20-25% нарастване на цената на парното и топлата вода, топлофикациите може да бъдат принудени да желаят два пъти по-висок растеж от 1 април, т.е. откакто изтече наложеният от Народното събрание мораториум. Прогнозата направи в изявление за НоваНюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Илюзорно е чувството, че мораториумът ще реши проблемите. Имам опасения, че нарастването на топлофикациите от 1 април няма да е 20-25%, а ще бъде двойно ", сподели Димитров. " Подозирам, че зад мораториума стои желание за рокади в КЕВР ", уточни синдикалистът.

" Всички въглищни централи би трябвало да бъдат извадени на свободния пазар, а единствено АЕЦ " Козлодуй " да остане на контролирания пазар. Така няма да има никакво нарастване на цената на тока. В тока към този момент имаме задлъжнялост от 500 млн. лева на всички мрежови оператори и енергоразпределителните сдружения ", сподели Пламен Димитров, само че добави, че счита, че в бюджета има заложени средства за помощ за бизнеса за декември.

По думите му в тежката промишленост има предприятия, които обмислят след нова година да стартират всеобщи съкращения - повече от 10%. Това значи, че няколко хиляди души могат да останат през работа още през януари. Процесът може да бъде овладян, в случай че бизнесът бъде подсилен.

" Поне 750 лева би трябвало да бъде минималната заплата. Смятаме, че всички пенсии би трябвало да пораснат с 15%. Двойно повече хора би трябвало да бъдат подпомагани с енергийни помощи. 2 млн. българи имат потребност от тях, а сега помощи получават 375 000 лица и фамилии ", сподели още президентът на КНСБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР