ВМА вече няма дългове. Това заяви пред журналисти началникът на

...
ВМА вече няма дългове. Това заяви пред журналисти началникът на
Коментари Харесай

Началникът на ВМА д-р Венцислав Мутафчийски разкри много важна информация, свързана с дълговете на болницата!

ВМА към този момент няма задължения. Това съобщи пред публицисти началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, представен от БГНЕС.

В киносалона на Военномедицинска академия се организира Общо събиране на персоналния състав на болничното заведение. Това е първото заседание на новоназначения шеф на ВМА.

„ Въпреки че 10 месеца изпълнявах длъжността временноизпълняващ трябваше да се даде къс доклад за това, което е свършено през тези месеца. Повечето хора чакаха да чуят какво ще става от тук нататък. Сигурен съм, че това ги вълнуваше и по тази причина ревюто ми беше ориентирано към това какво да чакат сътрудниците от тук нататък “, сподели началникът на лечебното заведение.

„ За множеството беше ясно, че към този момент ВМА няма задължения. Има една финансова непоклатимост, която сега е чудесна, тъй като и първите три месеца също не води до генериране на задължения. Тази наклонност е от най-малко последните 2 години-че генерираме доходи в плюс, което ни даде и опция да изплатим оперативните ни задължения от май месец предходната година до момента. Когато ген. Петров отстъпи от тази служба отговорностите на ВМА бяха някъде към 16 млн. лева “, посочи професор доктор Венцислав Мутафчийски.

„ Не е имало и пари, които да са давани отсам и оттова, и ние излязохме на нула. Това са наши лични средства. Това е финансовият резултат за 10-месечния интервал “, добави той. Отделно ВМА, по негови думи, има и достижения в региона за привличане на нови фрагменти, закупуване на нова инсталация. Вече три от периферните й лечебни заведения са снабдени с чисто нови маркови скенери. „ Ние не си позволихме през нито един интервал от тези сложни години да свалим качеството на обслужването ни, да създадем компромис с консумативи, медикаментите или с размера на вложените запаси в един болен. Просто оптимизирахме активността. Винаги в най-богатите страни, когато се разяснява лекуването на даден болен се разяснява по какъв начин разходваните средства могат да дадат положителни резултати. Ние се опряхме напълно на опит от цивилизованите страни “, разясни началникът на ВМА.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР