Влизат в сила ограничения за активи в сферата на ИТ

...
Влизат в сила ограничения за активи в сферата на ИТ
Коментари Харесай

Япония затваря технологиите си за външни купувачи

Влизат в действие ограничавания за активи в областта на ИТ и връзките

Считано от 1 август, за непознатите вложители ще стане мъчно да купуват активи в японски компании от сферата на ИТ и телекомуникациите (източник: CCO Public Domain)

Правителството на Японии добави високите технологии към листата от промишлености, за които ще работят ограничавания за придобиване на активи от страна на непознати вложители, съобщи Ройтерс.
още по тематиката
Считано от 1 август, за чужденците ще стане мъчно да купуват активи в японски компании от сферата на ИТ и телекомуникациите. Решението е взето под въздействие от страна на Съединени американски щати, поради опасности с киберсигурността и придобиване на технологии от Китай.

Новината бе оповестена през днешния ден, при започване на договарянията в Токио сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и премиера на Япония Шиндзо Абе, на които ще се разискват въпроси в областта на търговията, двустранните стопански проблеми и съдействието за срещата на Г20.

Съединени американски щати непрекъснато предизвестяват приятелите си, че Китай може да употребява технологиите за шпионаж. Азиатската страна, несъмнено, изрично отхвърля сходни обвинявания.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР