Влиятелни републиканци в САЩ, включително Доналд Тръмп, призоваха за отстраняване

...
Влиятелни републиканци в САЩ, включително Доналд Тръмп, призоваха за отстраняване
Коментари Харесай

Влиятелни републиканци, сред които Доналд Тръмп, искат главата на Лойд Остин

Влиятелни републиканци в Съединени американски щати, в това число Доналд Тръмп, приканиха за премахване на министъра на защитата Лойд Остин, предават медиите в Съединени американски щати, представени от Българска телеграфна агенция.

Администрацията на Байдън се пробва да уталожи публичното неодобрение след разкритията, че президентът, който се бори за преизбиране, не е знаел за хоспитализацията на своя боен министър от 1 до 4 януари.

От Пентагона осведомиха, че генералът с четири звезди не възнамерява да подаде оставка, а Белият дом разгласи, че не желае да го смени. Лойд Остин остава приет в болница в „ Уолтър Рийд “, показва Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че Байдън не е знаел до вторник, че министърът на защитата Лойд Остин има рак на простатата, разгласи Белият дом, съобщи организация Ройтерс. Малко по-рано бе обявено, че Лойд Остин е бил приет в болница поради зараза, която също бе държана в загадка известно време, отбелязва Ройтерс.

Лойд Остин, който е на 70 години, е приет в болница от 1 януари в Националния военномедицински център " Уолтър Рийд ". Пентагонът не заяви този факт навреме пред обществеността, Белия дом и Конгреса, с което провокира мощна отрицателна реакция. Заместничката на Остин – Катлийн Хикс, също е била страна в незнание в продължение на дни, даже откакто на 2 януари й е било казано да поеме част от неговите отговорности, до момента в който е била на почивка в Пуерто Рико, осведоми Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби сподели, че Байдън не е знаел за хоспитализацията на Остин до четвъртък (4 януари). „ Той (Джо Байдън) бе осведомен едвам през днешния ден сутринта, че първичната причина за хоспитализацията е рак на простата “, сподели Джон Кърби и добави, че никой в Белия дом не е знаел за болестта на министъра.

Остин и Байдън са разговаряли в събота и остава неразбираемо за какво президентът на Съединени американски щати е научил тази вест едвам през днешния ден, отбелязва Ройтерс.

Министърът на защитата на Съединени американски щати е претърпял интервенция за лекуване на рак на простатата на 22 декември. На 1 януари е признат в Националния военномедицински център „ Уолтър Рийд “ поради зараза на пикочните пътища, обвързвана с интервенцията, оповестиха медицински източници, представени от Асошиейтед прес. На 2 януари Лойд Остин е бил изместен в интензивно поделение поради затрудненията.

Операцията, която Остин е претърпял на 22 декември, изисква цялостна анестезия, осведоми медицинският център, само че посочи, че министърът на защитата е бил в схващане по време на интервенцията. От болничното заведение дават оптимистична прогноза за възобновяване му, само че предизвестяват, че може да отнеме време.

Министърът на защитата е вторият в йерархията след президента във веригата на военното командване на Съединени американски щати и неговите отговорности включват да бъде разполагаем непрекъснато, с цел да реагира на всяка опасност за националната сигурност. Това включва непрекъсната подготвеност да влезе в подсигурена връзка с други длъжностни лица при положение на нуклеарна офанзива - нещо, което би било мъчно от легло в интензивното поделение, показва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР