Влиятелната Църква на Гърция официално се обяви против законопроекта за

...
Влиятелната Църква на Гърция официално се обяви против законопроекта за
Коментари Харесай

Църквата на Гърция се обяви против еднополовите бракове

Влиятелната Църква на Гърция публично се разгласи срещу законопроекта за легализиране на еднополовите бракове и осиновяването, който се чака да бъде импортиран в Народното събрание идващия месец, съобщи Агенция Франс Прес.

Ръководният орган на църквата, Светият синод, съобщи, че законопроектът " обрича бъдещите деца да порастват без татко или майка в среда на комплициране " и ще насърчи " употребата на уязвими дами " като сурогатни майки.

" Двойствеността на половете и тяхното взаимно допълнение не са обществени изобретения, а идват от Бога ", се сподели в изказване на Синода след петчасовото съвещание.

Главата на църквата архиепископ Йероним жигосах оферти закон като част от опита за налагане на " нова действителност, която се стреми само да скапе общественото единение на родината ".

Консервативният министър-председател Кириакос Мицотакис, който персонално предизвиква въпроса, съобщи, че парламентарното гласоподаване ще се организира идващия месец.

Очаква се законопроектът да бъде утвърден от кабинета на 24 януари.

Но към една трета от 158-те депутати на Мицотакис в Народното събрание евентуално ще му се опълчват.

Мицотакис, който даде обещание да одобри закон, откакто завоюва нов четиригодишен мандат през юни, съобщи, че съществуващите правила за асистирана репродукция няма да бъдат променяни, с цел да се даде право на еднополовите двойки на сурогатно майчинство.

Въпросът е предпочитан за главната опозиционна лява партия " Сириза ", чийто водач Стефанос Каселакис съобщи, че той и американският му брачен партньор желаят да станат родители посредством сурогатно майчинство.

Очаква се Сириза и социалистическата партия ПАСОК да поддържат законопроекта.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от гърците поддържат еднополовите бракове, само че се опълчват на сурогатното майчинство. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР