Влиятелната сестра на лидера на КНДР Ким Чен-ун предприе словесна

...
Влиятелната сестра на лидера на КНДР Ким Чен-ун предприе словесна
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен-ун се закани сериозно на Южна Корея

Влиятелната сестра на водача на КНДР Ким Чен-ун предприе словесна офанзива по адрес на външния министър на Южна Корея, който сложи под подозрение формалната позиция на Пхенян, че в тоталитарната страна няма нито един случай на ковид, написа The Guardian.

Ким Йо-чен, най-малката сестра на вожда на КНДР, разказа мнения на южнокорейския външен министър Кан Кьон-уха като "безразсъдни " и упрекна топ дипломата, че се пробва да навреди на към този момент обтегнатите връзки сред двете страни.

Миналата седмица Кан Кьон-уха съобщи, че е мъчно да се повярва, че в Северна Корея няма случаи на ковид към този момент една година от началото на пандемията.

Не е допустимо да се удостовери позицията на КНДР, само че специалисти считат, че е малко евентуално страната да е избегнала вируса, макар че стегна защитата по границите и забрани интернационалните полети в края на януари.

Ким Йо-чен, върховен представител в ръководещата Корейска работническа партия, описвана като де факто втория в ръководството на страната след Ким Чен-ун, добави, че "никога няма да не помнят думите й и тя ще би трябвало да си заплати скъпо ", като има поради външния министър на Южна Корея.

По време на конгрес в събота Кан Кьон-уха съобщи, че пандемията е "направила Северна Корея още повече Северна Корея " поради затварянето и неналичието на спор за ограниченията против ковид.

Миналата седмица севернокорейската организация KCNA разгласи, че страната наложи изключителни ограничения в Пхенян, в това число затвори заведенията за хранене и други публични места, ограничи придвижването на хора към столицата.

Някои медии означават, че с коментара си Ким Йо-чен е прекъснала месеци безмълвие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР