Влиянието на върху нервната система се оказва също толкова силно,

...
Влиянието на върху нервната система се оказва също толкова силно,
Коментари Харесай

Инсулт месец след прекаран COVID-19: Поражения от вируса върху нервната система

Влиянието на върху нервната система се оказва също толкоз мощно, както и върху белите дробове, сърцето и бъбреците. Механизмът, по който коронавирусът нападна тях  и нервните структури е същият - посредством ензим, който се съдържа в огромни количества във вкусовите и обонятелни рецептори. Това са и едни от най-характерните и чести признаци на COVID-19 - както и най-честите и най-леки провали, които нанася вируса върху нервната система. Това сподели пред btv неврологът доктор Ваня Денева.
По думите й към този момент се обособява понятието " НЕВРОКОВИД ", с което се разказват точно тези провали след преболедуван вирус.
 Англичанин мина през инсулт, инфаркт, сепсис и кома след заразяване с ковид, оздравя след 7 месеца лекуване Англичанин мина през инсулт, инфаркт, сепсис и кома след заразяване с ковид, оздравя след 7 месеца лекуване
Изписаха от болница англичанин, който беше лекуван 222 дни в болница след заразяване с ковид. По време на боледуването си той пол...
Невроковидът се разделя на три степени:
Най-леката и най-голяма като % е точно загубата на усета и обонянието.
Втората е атакуване на съдовете на мозъчните обвивки – образуването на тромби, които по време на заболяването могат непосредствено да бъдат задействани от вируса.Тук са имунните реакции на организма, които могат да доведат до увреждане на периферната нервна система.
И най-тежката степен е когато вирусът съумява да преодолее кръвно-мозъчната защитна преграда, влизайки непосредствено в тъканите на мозъка. Тогава той може да аргументи разнообразни по степен възпаления като енцефалит.
 Пазете се от депресии - може да си аргументите инсулт Пазете се от депресии - може да си аргументите инсулт
Хората със признаци на меланхолия са по-изложени на риск от развиване на сърдечни болести и инсулт, в сравнение с тези, без психологични пробл...
" Много и разнородни са клиничните прояви на заболяването . Реално това са дребни или по-големи и тежки запушвания на кръвоносни съдове, тромбози на венозни съдове. ", заключи специалистът.
" Знае се, че след Коронавирус може да има интервал на уморяемост – даже дълга психическа уморяемост . Това към този момент се отбелязва като " постковид нервно психиатричен синдром ", тъй като с изключение на физическите белези остава една тревога, прочувствена неустойчивост, даже депресивност. Болкови синдроми доста, и това е сякаш най-разпространеното – поява на нетипични и остри болки в целия организъм или обостряне на остарели, познати болки. ", сподели още тя.
След Коронавирус следим друга дълготрайност на тези признаци – от време на време даже повече от месец след възобновяване – засичали сме затруднения от вида на инсулти в такава раздалеченост от болестта, акцентира неврологът.
За какво да внимаваме: " Нека всеки да отдаде внимание на всяко нехарактерно за него – след изкаран коронавирус. Например при човек с постоянно главоболие преди ковид – това не е признак за проблем, само че при появяването му, без предходни главоболия – е хубаво да се потърси съвет от доктор. ", сподели тя.
 Скандален случай: Мъж с инсулт се оказва умрял от COVID-19 Скандален случай: Мъж с инсулт се оказва умрял от COVID-19
Това е историята на Саркис Бахдасарян от София, той е на 74 години с онкологично заболяване в ремисия. Разказва я неговата племенница М...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР