Властта в Русия планира да мобилизира половин милион души за

...
Властта в Русия планира да мобилизира половин милион души за
Коментари Харесай

Русия мобилизира още 500 000 за войната в Украйна - Свят

Властта в Русия възнамерява да активизира половин милион души за нови офанзиви в Украйна, планувани за пролетта и лятото, считат от украинското военно разузнаване, написа английският вестник “Гардиън ”.

Въпреки че от Кремъл настойчиво отхвърлят всевъзможни сходни проекти, Вадим Скибицки - заместник-началник на Главното разследващо ръководство на украинското Министерство на защитата - е уверен, че съветският президент Владимир Путин и обкръжението му ще наредят спомагателния набор на бойци още този месец.

С частичната готовност от септември и октомври в Русия бяха набрани 300 хиляди бойци. Руското управление твърди, че единствено половината от тях са в Украйна, а останалите още се образоват. Според Скибицки, представен от английския вестник “Гардиън ”, с спомагателната готовност Москва се надява да набере задоволително сили за нахлуване в източната и южната част на Украйна.

Боевете там продължиха и през днешния ден без признаци за намаляване, макар оповестеното от Путин едностранно Коледно помирение, оповестява БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР