Властите във Флорида призоваха 5,6 милиона души - над една

...
Властите във Флорида призоваха 5,6 милиона души - над една
Коментари Харесай

Флорида призова 5,6 милиона души да се евакуират заради урагана "Ирма"

Властите във Флорида приканиха 5,6 милиона души - над една четвърт от популацията на щата, да се изтеглят преди урагана " Ирма ", съобщи Асошиейтед прес.

Флорида е третият по население американски щат с съвсем 21 милиона поданици.

От няколко дни губернаторът на Флорида Рик Скот приканва жителите да се изтеглят, изключително живеещите в крайбрежните региони, които може да бъдат наводнени при прекосяването на урагана.

" Това е стихия, която ще ви убие, в случай че не се махнете от пътя й ", съобщи представител на Националния център по ураганите на Съединени американски щати.

Две атомни електроцентрали във Флорида ще бъдат затворени поради " Ирма ". Компанията оператор " Флорида пауър енд лайт " сподели, че ще затвори централите " Търки пойнт " и " Сейнт Луси " преди ураганът да доближи сушата.

" Ирма " връхлетя Куба и Бахамите и удари източната част на Карибския район, нанасяйки пагубни опустошения, а на следващия ден се чака да доближи Флорида, показва Ройтерс.

Карибските острови се притесняват от мрачни вероятности за туризма след урагана. Последиците от Ирма месеци наред ще основават усложнения за печелещата милиарди долари туристическа промишленост в района в миг, когато хотелите, въздушните превозвачи и круизните компании се приготвят за натоварения зимен сезон.

Хиляди хора, потърпевши от " Ирма " в Карибския район, обезверено се пробват да намерят заслон или да избягат от своите изумени от бурята острови, а още един наближаващ вихър заплашва да усили страданията им, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Много от засегнатите от " Ирма " напуснаха островите си с фериботи и риболовен лодки заради боязън от урагана " Хосе ", който може да връхлети през уикенда някои места, които към този момент са потърпевши от бурята.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР