Властите в японския град Кобе препоръчаха на 287 000 жители

...
Властите в японския град Кобе препоръчаха на 287 000 жители
Коментари Харесай

Японските власти препоръчват евакуация на над 300 000 жители

Властите в японския град Кобе предложиха на 287 000 поданици в няколко региона да се изтеглят поради приближаването на изключително мощния ураган " Джеби ", който в Япония е обозначен с номер 21, заяви РИА Новости.

Подобна рекомендация насочиха и управляващите на град Хирошима за 90 000 поданици .

Към този час в Япония са анулирани 632 полета в централната и в югозападната част на страната поради приближаването на мощния ураган. Авиопревозвачите бяха принудени да анулират полетите, чиито излитания и кацания са в градовете в региона на Кансай, също и Осака и Кобе.

Броят на променените полети се усилва. Железопътните компании, изключително най-голямата West Japan Railway Company е принудена да анулира скоростните влакове Синкансън и експресните към градовете Осака, Хирошима, а по този начин също и свързващите най-големия японски остров Хонсю с остров Сикоку.

Отменено е и придвижването на ферибота сред префектурите Канагава и Тиба в съседство с Токио .

Към сегашния миг тайфунът се доближава към Япония от югоизток и се движи на север . Очаква се в сряда сутринта той да обхване цялата територия на страната.

Налягането в центъра на тайфуна е 945 хектопаскала. Силата напразно е 45 м/сек., при ентусиазъм до 60 м/сек. Метролозите го дефинираха като най-мощния за тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР