Властите в Страната на баските обявиха, че затварят начално училище,

...
Властите в Страната на баските обявиха, че затварят начално училище,
Коментари Харесай

Затвориха училище в Испания, няколко учители са заразени с коронавирус

Властите в Страната на баските оповестиха, че затварят начално учебно заведение, откакто няколко преподаватели дали позитивен резултат на тестванията за ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е първи сходен случай, откогато учениците започнаха да се връщат на учебно заведение в Испания след шестмесечно спиране поради ковид.

От подновяването на образователната година този месец поради случаи на болест единствено няколко класа бяха изпратени назад вкъщи или групи от учители бяха сложени под карантина. За първи път цяло учебно заведение се затваря поради вируса както е казусът с началното учебно заведение в Залдибар в Страната на баските. Засега не е ясно какъв брой учители са дали позитивен резултат на тестванията за ковид и какъв брой време ще остане затворено учебното заведение.

Испания е преди всичко по случаи на болест с ковид в Западна Европа. В страната имаше рецензии против проектите за възобновяване на образователната година, които, съгласно критиците били създадени в последния миг, само че министърката на образованието Мария Исабел Селаа сподели, че всичко върви добре. "Имаме 28 600 учебни заведения и към вчерашна дата единствено в 53 от тях имаше случаи на болест ", съобщи министърката.

Според последните публични данни в Испания са регистрирани 543 379 случая на болест от началото на пандемията до момента. Вчера беше обявено за 12 нови смъртни случая до общо 29 628 от началото на пандемията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР