Властите в северния китайски град Сиан отстраниха двама високопоставени членове

...
Властите в северния китайски град Сиан отстраниха двама високопоставени членове
Коментари Харесай

В китайския град Сиан двама високопоставени комунисти го отнесоха заради COVID-19

Властите в северния китайски град Сиан отстраниха двама високопоставени членове на Комунистическата партия след появяването в града на огнище на COVID-19, с цел да " засилят " битката си против болестта, макар че броят на инфектираните с ковид понижава след 12-дневното затваряне на града, осведоми " Франс прес ".

Пекин следва метод на " нулев COVID-19 " със строги гранични ограничавания и целенасочени затваряния, откогато вирусът се появи за първи път, само че тази тактика беше подложена на напън с неотдавнашни локални огнища.

Сиан се трансформира в последния епицентър, като управляващите подредиха на всички 13 млн. поданици да останат у дома и няколко кръга всеобщи тествания през последните седмици.

Снощи локалните управляващи оповестиха, че са отстранени от постовете им двама високопоставени представители на комунистическата партия в квартал Янта, " с цел да се ускори работата за предварителна защита и надзор над епидемията " в региона.

Миналия месец дисциплинарният орган на Китай разгласи, че десетки служители са били осъдени за " незадоволителна грубост в предварителната защита и контрола на епидемията ".

Местните поданици споделиха пред медиите през последните дни, че са изпитвали затруднения да намерят задоволително храна, макар че китайските управляващи упорстват, че работели за обезпечаване на постоянни доставки.

Днес Сиан заяви за 90 новозаразени с ковид, при 122 инфектирани през вчерашния ден. С това инфектираните от 9 декември насам в града стават над 1 600 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР