Властите в Саудитска Арабия използваха Силата, за да изтеглят учебник,

...
Властите в Саудитска Арабия използваха Силата, за да изтеглят учебник,
Коментари Харесай

Йода "седна" до принц на Саудитска Арабия в учебник

Властите в Саудитска Арабия използваха Силата, с цел да изтеглят учебник, в който се оказа, че има фотография на героя от „ Междузвездни войни “ Йода, който седи до някогашния крал Фейсал, написа Нова телевизия. 
Черно-бялата фотография е направена в Сан Франциско през 1945 година по време на подписването на Хартата на Организация на обединените нации. На нея е принц Фейсал, който след това става крал и ръководи 11 години, а до него седи джедайския преподавател.



На пръв взор на фотографията няма нищо извънредно, само че учениците били шокирани, когато забелязали, че измежду антуража на принца е и Йода. Оказало се, че колажът е изработен от саудитския художник Абдула Ал Шехри, който смесва исторически фотоси с съвременни герои.

Художникът се кълне, че няма никаква концепция по какъв начин творбата му се е оказало в учебника. Министърът на образованието на Саудитска Арабия се извини обществено за „ неволната неточност “.

Учебникът е изтеглен и е почнало препечатването му . Създадена е и специфична комисия, която ще проверява по какъв начин тъкмо се е случило недоразумението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР