Властите в САЩ работят върху санкции за руския доставчик на

...
Властите в САЩ работят върху санкции за руския доставчик на
Коментари Харесай

САЩ готвят сакнции руския доставчик на ядрено гориво и технологии Росатом


Властите в Съединени американски щати работят върху наказания за съветския снабдител на нуклеарно гориво и технологии Росатом. Това заяви " Блумбърг ", базирайки се на източници, осведомени с тематиката, съобщи организация " Ройтерс ".

Към момента Белият дом се съветва с промишлеността на нуклеарната енергетика за евентуалните последствия от налагането на наказания върху съветската държавна компания, която е главен снабдител на горива и технологии за атомни централи по целия свят, написа Българска телеграфна агенция.

Не е ясно какво биха означавали глобите за нуклеарните централи в Съединени американски щати и за вносителите на горива, показва Блумбърг.

Производството на уран в Русия се управлява от Росатом, която бе основана от съветския президент Владимир Путин през 2007 година Компанията е значим източник на доходи за Москва.

Източник, осведомен с въпроса, сподели за Ройтерс във вторник, че възбраната на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за импорт на съветски нефт и други енергийни артикули в Съединени американски щати не включва възбрана за импорт на уран за атомни електроцентрали.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР