Властите в Съединените щати вярват, че Северна Корея подготвя своя

...
Властите в Съединените щати вярват, че Северна Корея подготвя своя
Коментари Харесай

САЩ: КНДР може да проведе ядрен тест до месец

Властите в Съединените щати имат вяра, че Северна Корея приготвя своя нуклеарен полигон Пунгие-ри и може да са подготвени да проведат тест там още този месец. Това съобщи в петък заместник-говорителят на Държавния департамент Джалина Портър, представена от " Ройтерс ".

Северна Корея неотдавна ускори тестванията на оръжия и възобнови изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети (ICBM) тази година за първи път от 2017 година

Тя не е тествала нуклеарна бомба от 2017 година, само че представители на Съединени американски щати и Южна Корея от седмици настояват, че има признаци за ново строителство.

Това е първото сходно изказване в протокола от американски чиновник.
 Северна Корея и Русия разисква Байдън на азиатска обиколка
Северна Корея и Русия разисква Байдън на азиатска обиколка

По-късно този месец

" Тази оценка е в сходство с неотдавнашните обществени изказвания на КНДР. Споделихме тази информация със съдружници и сътрудници и ще продължим тясно съгласуване с тях ", сподели Портър.

Президентът Джо Байдън ще пътува до Южна Корея и Япония от 20 до 24 май.

Миналата седмица водачът на Северна Корея Ким Чен-ун даде обещание да форсира развиването на нуклеарния боеприпас на страната си, като в същото време следи голям боен церемониал, защото договарянията за денуклеаризация със Съединените щати остават в застой.

Той сподели, че главната задача на нуклеарните сили на Севера е възпирането, само че потреблението им " в никакъв случай не може да бъде лимитирано до една-единствена задача ".

По-рано в петък Съединените щати от най-големите регистрирани обири на криптовалута и е употребен от Северна Корея за набиране на средства за нейните оръжейни стратегии.
 КНДР раздразни Южна Корея с ново ракетно тестване
КНДР раздразни Южна Корея с ново ракетно тестване

Ракетата е била изстреляна към морето от източния бряг на Северна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР