Властите в Рим използваха водни оръдия и сълзотворен газ, за

...
Властите в Рим използваха водни оръдия и сълзотворен газ, за
Коментари Харесай

Водни оръдия срещу протестиращи заради ковид сертификатите в Рим

Властите в Рим използваха водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разпилян стачкуващи на шествие против коронавирус документите, заяви новинарският канал RaiNews24.

Противниците на прелюдия в страната документ настояха за оставката на премиера Марио Драги. Те скандираха " Без документ! " и " Свобода! Свобода! ". Някои от протестиращите, чиито лица бяха покрити с маски, се държаха нападателно и хвърляха предмети по полицията.

Група протестиращи се пробваха да обхванат в централата на най-големия синдикат - Италианската генерална конфедерация на труда. Те разрушиха вратата на централния вход на постройката, само че по-късно бяха отблъснати от чиновници на реда.



Полицейското ръководство в Рим разгласява известие, в което се споделя, че реакцията на чиновниците на реда е " пропорционална " на държанието на протестиращите, употребявали принуждение.

Лявоцентристкият претендент за кмет на Рим Роберто Гуалтиери осъди държанието на протестиращите.

" Демонстрацията срещу документите е неприемлива. Партизански против полицията, блокирани улици, фашистки поздрави. Заплахите от крайната десница няма да бъдат позволени. Виновните за това принуждение ще бъдат изправени пред съда ", написа той в Туитър.



Според известия на локални медии, над 10 000 души са се събрали на митинга в Рим. Демонстрации против документите се организираха в няколко централни региона на столицата, само че прояви на принуждение бяха регистрирани единствено наоколо до двореца Чиги.

Голям митинг против потреблението на документи се организира и в Милано. Според известия на локалните медии не е имало конфликти със чиновници на реда.

Подобни демонстрации се организират в доста огромни градове в Италия всяка събота към този момент няколко седмици. Участниците им изрично не са съгласни с държавната система за електронни документи, която стартира да действа на Апенините при започване на август.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР