Властите в Ню Йорк вземат строги мерки за сигурност заради

...
Властите в Ню Йорк вземат строги мерки за сигурност заради
Коментари Харесай

Полицаи и камиони с пясък на парада за Деня на благодарността в Ню Йорк

Властите в Ню Йорк вземат строги ограничения за сигурност поради предстоящите през днешния ден всеобщи улични празненства в града за Деня на благодарността, съобщи Асошиейтед прес.

Камиони, натоварени с пясък, и служители на реда с прецизен мерник ще се смесят с празнуващите улични тълпи в профилактично изпитание да се избегне покруса в една година, белязана от поредност от всеобщи убийства в Съединени американски щати.

Централно внимание на правоохранителните органи е ориентирано към обичайния церемониал, проведен от универсалния магазин "Мейсиз " - едно от най-масовите улични събирания в Ню Йорк.

АП напомня, че в миналогодишен брой на англоезично списание на екстремистката формация "Ислямска страна " точно празничното шествие за Деня на благодарността се загатва като "отлична цел " за офанзива.

Десетки големи камиони, натоварени с пясък и тежащи по над 32 тона, ще са подготвени да преградят придвижването по всяко кръстовище от 3-километровия маршрут на шествието от Сентрал парк до огромния магазин на "Мейсиз " на 34-а улица.

Полицаи с автоматизирано оръжие и с портативни детектори за радиация ще сноват измежду тълпите, а снайперисти по покривите ще следят прозорците на постройките и балконите за всяко подозрително придвижване по тях.

Шествието стартира в 9 часа и ще се предава онлайн по телевизия Ен Би Си. В него ще вземат участие редица холивудски и поп звезди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР