Властите в Нидерландия изразиха готовност да създадат нов трибунал при

...
Властите в Нидерландия изразиха готовност да създадат нов трибунал при
Коментари Харесай

Нидерландия има готовност за създаване на трибунал срещу Русия в Хага

Властите в Нидерландия показаха подготвеност да основат нов арбитражен съд при поддръжката на Организация на обединените нации за водене на каузи за съветската инвазия в Украйна и за осъществените от Русия военни закононарушения в нападнатата страна.

Министърът на външните работи на Нидерландия Вопке Хекстер съобщи, че страната му ще търси дружно с Европейски Съюз интернационална поддръжка и финансиране за трибунала, съобщи Reuters.

Хекстер отбелязва, че новият спецсъд няма да пречи на работата на Международния углавен съд, който също е основан в Нидерландия.

" Расте консенсусът за това, че ни е нужен специфичен съд за разглеждане на акта на експанзия, на закононарушението, каквото съставлява започването на войната. Международният углавен съд не може да направи  това. “ - разясни Хекстер.

Председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по-рано съобщи, че е нужен нов арбитражен съд с необятна интернационална поддръжка, с цел да се подсигурява, че съветското навлизане в Украйна няма да остане безнаказано.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР