Властите в Маями обещаха да разпределят приходите от проекта за

...
Властите в Маями обещаха да разпределят приходите от проекта за
Коментари Харесай

Кметът на Маями има смела мечта - данъците в града да отпаднат

Властите в Маями дадоха обещание да разпределят приходите от плана за лична градска криптовалута MiamiCoin сред жителите на града. Те считат, че  приходите от " революционната " система в последна сметка могат да заменят постъпленията от обичайното данъчно облагане, написа CoinDesk.

Кметът на Маями Франсис Суарес даде обещание, че всеки жител, който разполага с цифров портфейл, ще има право да получава дивиденти в биткойни. Той добави, че американците не би трябвало да имат MiamiCoin, с цел да дават отговор на изискванията за дивиденти.

Проектът MiamiCoin, който започва през август, към този момент е добавил 21 милиона $ към градския бюджет. Това бе първата цифрова монета, издадена в екосистемата на CityCoin. Този план разрешава на градовете да основават свои лични токени за привличане на вложения в хазната. Инвеститорите могат да получават биткойн дивиденти  като залагат градски токени.

Според Суарес, в случай че криптовалутата продължи да генерира доходи с този ритъм, е допустимо те да покрият напълно данъчните потребности на града. Благодарение на това жителите могат да бъдат освободени от заплащане на налози, счита кметът.

Събраните пари от MiamiCoin се употребяват за финансиране на инфраструктурни планове и събития в града. Амбицията на Суарес е да направи града център за софтуерни и крипто стартъпи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР