Властите в Италия обявиха за правоспособни лекари около 10 хиляди

...
Властите в Италия обявиха за правоспособни лекари около 10 хиляди
Коментари Харесай

Италия обяви в един ден 10 хил. души за лекари

Властите в Италия оповестиха за правоспособни лекари към 10 хиляди студенти по медицина, които са приключили семестриално, само че не са положили последните си държавни изпити или не са специализирали. Целта е да се помогне на нуждаещата се от личен състав здравна система в миг, когато от 21 февруари до момента са умряли над 2150 души, а инфектираните са съвсем 28 хиляди

Новите лекари ще бъдат ориентирани към поликлиниките с общопрактикуващи лекари и в домовете за възрастни хора. От тези места ще се освободят по-опитни техни сътрудници, които ще бъдат изпратени в интензивните отделения на лечебните заведения.

За 3 седмици от интензивни грижи единствено в Ломбардия се нуждаеха 1135 души, до момента в който лечебните заведения имат не повече от 800 сходни кревати, твърди Джакомо Грасели, началник на интензивното в миланската болница Policlinico, представен от " Ройтерс ". Властите не престават да работят за основаването на още стотици такива кревати в изложбения център Fiera Milano, само че още не са получили задоволително дипломиран личен състав и съоръжение.

Гаетано Манфреди, министър на висшето обучение, заяви, че държавното управление ще разреши възпитаниците на тазгодишния визупск медици да стартират процедура 8-9 месеца преди последните си изпити.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (612)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР