Властите в Испания са задържали трети човек, заподозрян в съучастие

...
Властите в Испания са задържали трети човек, заподозрян в съучастие
Коментари Харесай

Трети задържан за нападенията в Испания

Властите в Испания са задържали трети човек, обвинен в съучастничество към терористичните актове през вчерашния ден в Барселона и Камбрилс. Това заяви локалната медия Mossos.

Мъжът е арестуван в град Рипол, намиращ се в провинция Херона в Каталония.

S'ha fet un tercer detingut a Ripoll en el marc del dispositiu policial dels atemptats#Cambrils #Barcelona
— Mossos (@mossos) 18 август 2017 година

 Испанската полиция търси най-малко един нападател
Испанската полиция търси най-малко един нападател

Две терористични офанзива за една вечер - в Барселона и в Камбрил

Според основния прокурор на Върховия съд в Испания Хавиер Сарагоса нападателите от Барселона и Камбрилс не са имали предходни незаконни действия. Те не са били свързани с терористична активност, съобщи БиБиСи.

#Barcelona latest

• 13 dead, 100+ injured
• Driver at-large
• 7 injured in #Cambrils attack
• 5 terrorists killedhttps://t.co/9f6cOQqAwJ pic.twitter.com/AOjnLFmv04
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 18 август 2017 година

 ХХХ
ХХХ

Близките им не могат да се свържат с тях

Това, което знаем до момента за офанзивите в Испания:
Най-малко 13 души са убити в офанзивата с ван на бул. " Ла Рамбла ". Над 100 са ранени. Пострадалите и жертвите са от 24 разнообразни националности. Изяснено е, че единият от умряли е жител на Белгия. Френският външен министър е съобщил за 26 потърпевши френски жители при офанзивите през вчерашния ден. 11 от ранените са със съществени пострадвания. Продължава издирването на двама българи в Барселона. Близките им не могат да се свържат с тях. Полицията в Барселона арестува двама. (Стана ясно, че най-вероятно двамата арестувани не са съпричастни към атаката). Властите в Испания са заловили трети мъж по съмнения за съучастничество към терористсичните набези през вчерашния ден. Мъжът е арестуван в град Рипол. Издирва се водача на вана, предизвикал гибелта на 13 души на бул. " Ла Рамбла ". Часове след офанзивата в Барселона имаше и второ нахлуване - в град Камбрилс. Втората офанзива е била обвързвана с първата. Нападателите прегазили няколко индивида с ван, преди да бъдат убити от управляващите. Ранени са 7 души - 6 цивилни и един служител на реда. Двама от ранените цивилни са с тежки пострадвания. Четирима от общо 5 нападатели в Камбрилс са били убити незабавно, а петият е бил ранен. Стана ясно, че той също е умрял. Всичките нападатели от Камбрилс са носели колани с експлозиви. " Ислямска страна " пое отговорност за офанзивата. Това е втората най-смъртоносна офанзива в Испания след атентата в Мадрид от 2004 година, когато починаха повече от 190 души.
 Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна онлайн
Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна

Атаката е терористичен акт. Ван се вряза в хора в центъра на Барселона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР