Властите в Иран задържаха 18-годишно момиче заради публикуването на клипове

...
Властите в Иран задържаха 18-годишно момиче заради публикуването на клипове
Коментари Харесай

Арестуваха 18-годишна гимнастичка в Иран за клипове в Instagram, в които танцува

Властите в Иран задържаха 18-годишно момиче поради публикуването на клипове в обществената мрежа Instagram, в които момичето танцува, заяви АП.

18-годишната гимнастичка Медех Ходжабри е разгласила над 300 видеа в профила си в обществената мрежа, в които танцува.

На някои от клиповете момичето не носело наложителната кърпа, само че не излиза наяве дали това е повода за задържането ѝ. Арестуваната имала няколко акаунта в обществената мрежа, като нито един от тях не е заверен. Всичките сметки имат голям брой почитатели - сред 12 и 66 хиляди.

В петък, 5 юли, държавната телевизия в Иран излъчи репортаж, в който момичето признава, че нарушава моралните правила. Тя показва, че не е имала такива планове, а е желала единствено да притегли повече почитатели.
Предполага се обаче, че може изявлението ѝ да е било под напън.

Местен информативен уебсайт е уведомил, че през последните седмици е имало няколко сходни ареста. Задържаните са били освободени под гаранция.

Междувременно полицията в Иран възнамерява да закрива сходни сметки. Обмисля се и изцяло блокиране на мрежата в страната, както към този момент стана със обществените мрежи Фейсбук, Twitter и YouTube. Въпреки възбраните обаче милиони иранци не престават постоянно да посещават такива мрежи и други неразрешени уеб сайтове през прокси сървъри и виртуални частни мрежи (VPN). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР