Властите в Иран взеха решение временно да закрият граничен пункт

...
Властите в Иран взеха решение временно да закрият граничен пункт
Коментари Харесай

Иран временно закри граничен пункт с Ирак

Властите в Иран взеха решение краткотрайно да закрият граничен пункт с Ирак, откакто стачкуващи нападнаха консулството в Басра, заяви телевизия „ Скай Нюз – Арабия “ като се базира на източници от посолството в Бадад. Граничният пункт Шаламче (Chalamche) се намира на 15 километра източно от Басра.
По-рано в петък стотици ядосани иракчани нападнаха и подпалиха постройката на консулството в Басра. Акцията беше избрана от дипломатическото посланичество като вандализъм. „ Сградата на посолството е изцяло обгорена, откри ревизия. Нанесени са съществени материални вреди “, добавя „ Ал Джазира “. Недоволството на иракчаните е поради неприятните публични услуги. Хиляди стачкуващи се събраха към постройката, до момента в който стотици нахлуха в обекта и го подпалиха.
Басра е сцена на всеобщи митинги от вторник. Демонстрантите палят държавни здания, както и представителства на политически партии и военни обекти. Така те дават израз на гнева си, провокиран от това, че над 30 000 души бяха признати в лечебни заведения, тъй като са използвали нечиста вода. Редица посолства ускориха ограниченията за сигурност.
В събота иракският парламент се събира на изключителна сесия, с цел да разиска митингите в Басра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР