Властите в Германия започнаха преговори с газовия концерн Wintershall Dea

...
Властите в Германия започнаха преговори с газовия концерн Wintershall Dea
Коментари Харесай

Германските власти проверяват фирма заради руски керосин

Властите в Германия започнаха договаряния с газовия тръст Wintershall Dea след следствието на " Шпигел " и тв ZDF, че концернът спомага индиректно в съдействие с " Газпром " за доставките на керосин за съветските изтребители, които бомбардират Украйна. Това заяви " Ройтерс ", базирайки се на информиран източник. 

Участникът в договарянията от страна на държавното управление е отказал да заяви детайлности на организацията, отбелязвайки само, че Германия поддържа Украйна. Представител на Wintershall Dea повтори формалната позиция, декларирана предходната събота, когато бе оповестено следствието: концернът отхвърля връзка сред доставките на газов кондезат, създаван взаимно с Русия, и гибелта на хора. 

Разследването сподели, че немският тръст не е напуснал Русия след началото на войната, както постъпиха доста западни газови и петролни компания. Wintershal взе участие в добива на газов кондензат от главното съветско газово находище в Западен Сибир - Уренгой. Той е непряк артикул при добива на природен газ, по-късно кондензата се закарва до комбинат в Омск, където се създава керосин. Разследването наблюдава къде тъкмо е карано горивото - на две летища, покрай границата с Украйна, откъдето летят военните самолети, които през март удариха театъра в Мариупол и Чернигов. 

Wintershall Dea твърди, че не взе участие в преработката на газовия кондензат и не може да е отговорен за какво се употребява. Зам.министърката на правораздаването на Украйна Ирина Мудра настоя компания да приключи бизнеса си в Русия, а немските управляващи да проведат задълбочена инспекция. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР