Властите в Гърция стартират от днес първата лотария, при която

...
Властите в Гърция стартират от днес първата лотария, при която
Коментари Харесай

Първата данъчна лотария стартира в Гърция днес

Властите в Гърция започват от през днешния ден първата лотария, при която всеки месец 1000 души ще печелят по 1000 евро. Целта на лотарията е да ускори битката против укриването на приходи и да насърчи заплащането на налози, оповестяват изданията в Атина.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Marios Lolos
Финансовото министерство разгласи, че по един милион евро ще бъдат разпределяни сред 1000 души съгласно броя на финансовите им транзакции и присъединяване в жребия ще е автоматизирано, т.е. няма потребност човек да вкарва някъде данните си.

Наградата от 1000 евро ще е под формата на пари в брой или данъчно облекчение в същия размер.

Сумата от 1 млн. евро месечно се възприема за алегоричен разход на фона на укривани 11-16 милиарда евро приходи всяка година.
Надеждите са гръцките жители да бъдат привлечени да заплащат своите данъчни отговорности и да се спре по някакъв метод повсеместното укриване на налози.

Данъкоплатците са призовани да вземат участие в
лотарията с номера на електронни преводи на суми по дължими налози, осъществени от тях от края на октомври до момента. Щастливецът, който бъде изтеглен, ще получи парична - и необлагаема - премия от хиляда евро.

Гърция за първи път предложи ДДС-лотарията на кредиторите си от Европейски Съюз и МВФ през 2014 година, надявайки се, че това ще помогне за запълване на дупките в бюджета. Привеждането в деяние на
лотарията е изискване по настоящия кредитен пакет за страната, третия, откогато избухна рецесията през 2009 година То цели също и да насърчи електронните заплащания в Гърция.

Гърция през вчерашния ден започва и онлайн търгове, на които ще продават недвижими парцели на неприятни платци. Според банкови източници облогът от тези търгове би трябвало да бъде извоюван до края на годината, защото решаването на въпроса с " неприятните заеми " е привързан с завършването на третия обзор на гръцката избавителна стратегия и с надзора, упражняван върху систематичните банки в Гърция от Европейската централна банка и Европейския стабилизационен механизъм предвид на стрес тестванията идната година.

Гръцките банки към този момент са определили за продажба 10 000 недвижими парцела на неприятни платци, от които те се надяват да съберат " свежи пари " в размер на 2,5 милиарда евро в идващите 12 месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР